Péče o vlasy podle jejich typu

Děláte co je ve vašich silách, zkoušeli jste už všechno možné a přesto vás vaše vlasy stále trápí?
Vlasy bez života a vy přes všemožné snahy nedosahujete požadovaných výsledků?

Možná jste jen nesprávně určili typ svých vlasů. Na správnou péči o vlasy však nikdy není pozdě.

Máte suché vlasy?

Pokud vlasům chybí potřebná vlhkost, mohou se narušit ve střední vláknité části vlasu a jsou pak křehké, zesláblé, lehounce se lámou a štěpí, protože ztratili elasticitu. Suché vlasy jsou často následkem psychické zátěže, choroby či špatně vyvážené stravy. Jestli je to váš případ, je vhodné dočasně zvolit kratší účes nebo masivně hydratovat. Jak? suche vlasy mastne vlasy normalne vlasyDopřejte vlasům co nejčastěji vlasové kúry a zábaly, doporučuje se používat denně vlasový balzám. NIKDY JE NEROZČESÁVAJTE MOKRÉ!
Nedoporučují se samozřejme natáčky, vynechat třeba žehlení vlasů (nad teplotu 120°C) či fénování horkým vzduchem. Na pravidelné umývání vlasů jsou vhodné šampóny s regeneračnými účinky a podporou elasticity. Z domácí lekárničky je vhodná esence z levandule lekařské, výluh z kořene lopuchu a olejový zábal z pšeničných klíčků.

Máte mastné vlasy?

Tak pak trpíte zvýšenou tvorbou kožního mazu vycházejícího z mazových žláz ve vlasové pokožce. Každý vlas má jednu mazové žlázky. Mastné vlasy jsou velmi obtížně tvarovatelné a obtížně se upravují do požadovaného tvaru. Při mastných vlasech se často setkávám s lupy a podrážděnou pokožkou ve vlasech. Aby to nebylo tak jednoduché 🙂 Tento typ vlasů proto vyžaduje speciální péči. Při podrážděné pokožce je logické použití šetrných šamponů, které ji zbytečně nedráždí. Pokud používáme kondicionér, tak výlučně na konce vlasů, nezatěžujeme zbytečně kořínky vlasů a vlasovou pokožku. Na používání stylingových přípravků můžete zapomenout. A fénovat jen při nastavení nízké teploty vzduchu. Z domácí lékárničky je vhodná alespoň kopřiva, ale i šalvěj a podběl lékařský.

Máte normální vlasy?

Zdravé normální vlasy jsou lesklé, hebké, pružné. Konečky vlasů jsou bez poškození. Vlasy se nelámou ani se nemastí. Dobře drží tvar. Je to váš případ? Jako vhodná péče o vlasy se doporučuje používat vlasové přípravky s vyživující složkou, která má hlavně ochranný účinek vůči škodlivým vnějším vlivům. Z domácí lékárničky jsou vhodné byliny jako kopřiva, růže, petržel, aloe či pampeliška lékařská.

Máte z každého trošku? 🙂

I to se občas stává, ale běžně se setkávám s mastnou vlasovou pokožkou a suchými vlasy, velmi jemnými lámavými vlasy s mastnými či suchými lupy. Sem tam lupénka, psoriáza a vážnější onemocnění vlasové pokožky. Když se díváme na vlasy z pohledu tradiční čínské medicíny jako na „vizitku“ celkového zdravotního stavu či vitality člověka, tak je asi zřejmé, že těžší stavy pouze změnou šamponu nevyřešíme …;)

Když chceme mít zdravé a pevné vlasy, je potřeba je především vyživovat zevnitř, tedy přes vlasové kořínky. Strava a její složení výrazně ovlivňuje jejich kvalitu. A když ke správné stravě přidáme vhodnou péči o vlasy kosmetikou s minimálním množstvím chemických látek a jednu důležitou ingredienci (tu prozradím na konci stránky), tak výsledkem budeme velmi mile překvapení…

A chcete poznat důležitou ingredienci, která ZARUČENĚ pomáhá při všech typech vlasů? 😉

>> Chci vědět, která ingredience to je ! <<

Eva N.
Eva N. sa od roku 2010 intenzívne zaoberá problematikou ženských vlasov. Študovala staré recepty našich babičiek ako i východné medicínske prístupy k vlasovej problematike. Presadzuje kombináciu pôvodných receptov s prírodnými modernými prípravkami. (v súčasnosti pod značkou Eva N. už pracuje tím viacerých poradcov)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použité pouze pro účely spracování tohto komentáře. Zásady spracování osobních údaju.