Duolife tekutý keratín

Pravda o keratinu aneb proč mě kadeřnice nemají rády a mně to nevadí ?

Nebudeme si nic nalhávat. Keratin je nejpodstatnější složka vlasů (80%). Nachází se i v rohové vrstvě pokožky, nehtech, chlupech. U zvířat v peří, vlně, rybích šupinách, spárech, kopytech, srsti či v krunýři želvy. Najdeme ho pouze u obratlovců.

V přírodě neznáme rostlinný keratin (ani kolagen – info pro vegany), i když některé kosmetické firmy uvádějí ve složení rostlinný keratin – nenechte se oklamat. Jde jen o směs hydrolizovaných aminokyselin připomínajících ho složením. Navíc, rozpustnou ve vodě, takže nečekejte od ní „záchranu“ vlasů déle než do prvního umytí 😉

Nejdůležitější uvědomění při snaze „opravit“ poškozené vlasy zvenku různými keratinovými kúrami je, že

VLAS (nad povrchem pokožky) JE MRTVÁ HMOTA

To znamená, že se nedokáže spojit, trvale navázat a absorbovat do vlasové struktury molekuly keratinu aplikovaného na vlasy zvenčí.

Často dostávám otázku: Doporučujete brazilský keratin?

ANO. Jednorázově. Pokud jdete na stužkovou, ples nebo máte v sobotu svatbu a potřebujete vypadat dobře na fotkách. ?

Vím, že nás sledují i kadeřníci a majitelky vlasových salónů… Teď je naštvu, ale co už. ?
Jinak NE, nedoporučuji. Z pohledu trichologa hodnotím „natírání“ keratinů, o-lá-lá-plexů a podobných kúr jako pokus o oživení mrtvoly. Kromě výše uvedeného případu (ples) jsou to z pohledu trvalého zlepšení vlasů jen vyhozené peníze.

Proč mám tenké, jemné, lámavé či až krepatějící vlasy?

Je to jednoduché. Keratin je nerozpustná bílkovina – ve vodě. V silně zásaditých chemikáliích se však rozpouští. Když barvíte, odbarvujete, melírujete, dělají vám trvalou a opakovaně, odplaví se kadeřnici do umyvadla část objemu vašich vlasů. Ty se postupně ztenčují a vypadají jako „ořezané“ do špice (foto).

Takové tenké vlasy s odplavenými kutikulami (ochranné destičky na povrchu vlasů) poté rychle ztrácejí vlhkost = vysuší se. A co je suché a tenké to se snadno zlomí. Teď jsme spolu odhalili „tajemství“ záhady – proč se mi štěpí a lámou konce vlasů? ?

Když nefunguje keratin zvenku, tak jak?

ZEVNITŘ. Používání resp. užívání keratinu vnitřně mi jako jediné z pohledu trichologa dává smysl. Což až donedávna nebylo přímo možné. Doba se ale mění. Díky jisté americké patentované technologii se podařilo keratin dostat do tekuté podoby (solubilizací) tak, aby ho lidské tělo dokázalo vstřebat a použít při tvorbě vlasů ve vlasovém kořínku.

Takto to pak zjednodušeně vypadá ve vlasovém kořínku – vytvářejí nové keratinocyty (keratinové buňky), které se směrem k povrchu pokožky spojují s melaninem (pigment určující barvu vlasu) až ztvrdnou na keratin.

Při dostatku keratinu pak vlasy rostou v celé geneticky dané tloušťce, jsou objemnější, silnější a působí hustěji.

Tekutý keratin Duolife Hair Complex navíc brzdí padání vlasů až o 86% – klinicky ověřené výsledky po 3-měsíční kúře. Vlasy jsou 10x silnější a 2x pružnější než před kúrou, mají výrazně vyšší objem a hustotu.

Odporúčate tekutý keratín, lebo ho máte v eshope?
Aby ste viac predali?

Doporučujete tekutý keratin jen proto, že ho máte v eshopu? Abyste ho prodali více?

Je to přesně naopak. Na eshopu máme tekutý keratin a další doplňky jako chlorella, kolagen, organický jód… protože je DOPORUČUJEME. Stojím si za tím, že vlasům (nehtům, pokožce, hormonální soustavě, štítné žláze, atd.) skutečně POMÁHAJÍ.

Vytváříme výběr takových doplňků, které nám z pohledu trichologů skutečně dávají smysl. A ty pak objednáváme k nám na eshop, aby si je zájemkyně mohly koupit na jednom místě, dostaly k nim správné pokyny a pořadí užívání spolu s vlasovou kosmetikou. A ještě i ušetřily na poštovném tím, že nemusejí různé produkty hledat a objednávat z mnoha eshopů. Vše koupí na jednom místě.

Takže mi ke krásným zdravým vlasům stačí pít tekutý keratin?

Duolife KERATIN Hair Complex
měsíční balení (750 ml lahev)

Tekutý keratin je světová novinka (6/2019) a není levný. Bylo by proto hloupé užívat ho samotný, jestli máte ucpané vlasové váčky a chcete podpořit růst vlasů. Vlasy sice budou růst rychleji, ale budou tenké a jemné. Neboť na místě, kde se vlas tvoří a ztvrdne, nemá dost místa (kvůli mazu). Více tento jev popisujeme v jiném článku na blogu „Vyčištění vlasových kořínků za 2-3 měsíce“

Abychom účinky tekutého keratínu tedy maximalizovali, jsou potřebné:

  • čisté vlasové váčky
  • čistá a hydratovaná vlasová pokožka
  • prokrvené vlasové kořínky.

Jen čistá a hydratovaná pokožka dokáže produkovat silné zdravé vlasy. Zbavená mazu, nečistot, zbytků laku, gelu či silikonu. To je jasné…

Čistotu zajistí přírodní šampony, které by měly být rozdělené a přizpůsobené typu vlasové pokožky. Například sada SILVER je určená na mastnou pokožku, GOLDEN na suchou pokožku a WHITE na normální pokožku hlavy.

A třetí bod: proč zvýšit přítok krve ke kořínkům?
Tekutý keratin se po vypití dostane do krve. Abychom ho dostali ke kořínkům, potřebujeme nepohyblivou, napnutou pokožku hlavy řádně rozhýbat a prokrvit.
Za tímto účelem byly vyvinuty aktivační vlasové tonika s účinnými bylinami na prokrvení pokožky a aktivaci kořínků (tonika Rapuncell SILVER, GOLDEN a WHITE).

Jak tedy vše zmíněné vhodně zkombinovat?

Na zrychlení růstu vlasů a proti padání doporučuji následující:

  • tekutý keratin vypít na prázdný žaludek ráno a večer
  • po 30 minutách nanést na pokožku hlavy aktivní vlasové tonikum Rapuncelldobře vmasírovat do pokožky, aby na ní nezůstalo
  • pokožku hlavy masírovat postupně na každém místě 2-3 minuty
  • účinek tonika je silnejší po umytí hlavy (šampónem ze stejné sady)
  • tonika nikdy nekombinujte s bežnými šampóny z drogerie.

Dávkování doplňků výživy a instrukce k používání kosmetiky zašleme na váš e-mail po objednávce, všechny informace tedy dostanete včas. Všechny doplňky jsou vhodné i pro kojící a těhotné ženy.

Pokud potřebujete poradit ještě s výběrem vhodné kombinace pro vaše vlasy a pokožku neváhejte mi napsat přes tuto stránku (klikněte na ní na žluté tlačítko „Chci se zeptat trichologa“). Poradenství získáte zdarma.

A pro ty, co se dočetli až sem, mám soukromou nabídku zvýhodněné keratinové sady pro vaše vlasy – klikněte sem 😉


Budu rád, když si najdete čas a napíšete mi, co si o tom myslíte, případně i otázky k tomuto tématu.
Pokud si myslíte, že by tento článek mohl být užitečný pro někoho z vašich známých a přátel, sdílejte ho prosím.

Adrián M.
Adrián spolupracuje se stránkou expertnavlasy.sk jako trichológ - specialista na vlasy a vlasovou pokožku, který diagnostikuje příčiny vypadávání vlasů, poškození či řídnutí vlasů, onemocnění pokožky hlavy a věnuje se léčbě v závislosti na příčině. Po několikaleté praxi v oblasti vlasového poradenství a spolupráci na vývoji receptur vlasové kosmetiky ukončil v roce 2016 vzdělávání v oblasti trichológie a praxe v práci s Trichologické Mikrokamera v Praze. V roce 2017 navrhl složení úspěšného tonika a šamponu proti nadměrnému padání a na podporu růstu vlasů pod značkou Rapuncell. Momentálně se věnuje Trichologické vyšetřením vlasových kořínků a návrhu receptur komplexní sady přírodní vlasové kosmetiky The GARDEN ve spolupráci s diplomovaným fytoterapeutem tradiční čínské medicíny.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použité pouze pro účely spracování tohto komentáře. Zásady spracování osobních údaju.