Žehlíte, kulmujete či fénujete vlasy? Máte suché vlasy a lámu sa konce?
Mám p
re vás riešenie.

zehlenie vlasov zehlicka

Už o minútu budete vedieť, ktorý olej dokáže či nedokáže spoľahlivo ochrániť vaše vlasy pred vysokými teplotami.

Nie som zástankyňou žehlenia vlasov, lebo môže trvalo a nenávratne poškodiť vlasy. Existuje ale spôsob ako vlasy žehliť šetrne.

Veľa najmä mladých žien berie žehlenie ako samozrejmý rituál "vyrovnávania" vlasov. Keď uvidíte štruktúru vlasu poškodeného častým žehlením pod mikroskopom, možno sa na žehlenie začnete pozerať inak 😉

zdravý (vľavo) a poškodený vlas (vpravo)

často žehlený a ohýbaný vlas - detail zlomu

Je jasné, že takto poškodený vlas už "neopravíme". Podobne ako zlomený necht. Len odlomiť a čakať, kým dorastie nový... 
Dobre, ale za koľko mesiacov (rokov) vám vyrastie nový zdravý vlas? Nie je lepšie lámaniu predísť?

Ako vlas pred vysokou teplotou ochrániť?
Najlepšie olejom, ktorý má tzv. "teplotu prepálenia" (smokepoint) vyššiu, ako je teplota žehličky. Všeobecne sa pri zdravých a pevných vlasoch odporúča nastavovať teplotu žehličky max. do 200°C. Niektorí rozumní výrobcovia viac ani nedovolia. 

Ženám často odporúčam vlasový balzam s obsahom oleja zo sladkej mandle, ktorý má bod prepálenia až 216°C, aby ho bolo možné používať aj ako ochranu vlasov pri žehlení...

Napríklad ricínový olej vydrží len 200°C, kokosový 177°C, konopný 165°C, panenský olivový len 160°C - čiže sú ako ochrana pred žehlením nevhodné, aj keď sa v mnohých domácich receptoch uvádzajú.

Ďalej je vhodné si uvedomiť, že:

olej na vlasy

Ako zistím či je môj vlasový olej vhodný?
Jednoducho.
Ak sa vám po aplikácii oleja či vlasového balzamu pri žehlení začne dymiť z vlasov, znamená to, že váš olej má nízku teplotu prepálenia alebo vaša žehlička je nastavená na príliš vysokú teplotu. Dajte vlasom pauzu a pokračujte s nižšou teplotou žehličky (určite pod 200°C) alebo doprajte vlasom kvalitný balzam na vlasy.
Naviac jemné vlasy by sa mali žehliť na teplote max. 120°C.

Je skutočne dobré, pokiaľ sa rozhodnete venovať svojim vlasom včas. To väčšina žien bohužiaľ nerobí, a keď sa vlasy začnú lámať a padať, väčšinou je už neskoro. Vždy totiž hovorím ženám:

Ypsilon vlasovy tipy - 02
0
žien
už vyskúšalo

A tie, ktoré si nechajú poradiť, nám potom píšu:

Tereza Zakopalová

Dobrý den,
dnes mi přišel balíček objednala sem si vlasový balzám Ženšen Goji 200g (teraz má názov WHITE HAIR CREAM). Na zásilku sem se velice těšila a vůbec sem nečekala, že to dorazí tak rychle.

Hned sem ho zkusila a můžu říct že to je BOMBA!!! Nemám ráda moc převoněné přípravky na vlasy, proto sem ráda a velmi mě potěšilo to, že je to lehká a přírodní vůně!🙂 Aplikovala jsem balzám na půlku vlasy abych mohla porovnat rozdíl. Vlasy to příjemně "zaobalilo", vypadají zdravěji a hustší.

Za mě je tento přípravek nutnost, co by měla doma mít každá žena. Ani nemusím přemýšlet zda si objednat znovu tento produkt.
Chtěla bych vám velmi poděkovat za rychlé vyřízení a poslaní mé zásilky, a za samotný produkt. Určitě to není moje poslední objednávka:)

Děkuji vám!:)
S pozdravem Tereza Zakopalová

http://expertnavlrecenzia referencia Tereza vlasova kozmetika The Garden hair creamasy.sk/referencie-recenzie/veronika-sz/

Valéria Tóthová

Dobrý den, váš výrobek je úžasný,
lepší kosmetiku na vlasy jsem ještě neměla, vlasy mám zcela rovné i když přirozené jsou kudrnaté, již po prvním použití jsou viditelné výsledky, nemám slov je balzám je úžasný, děkuji!
Vaši kosmetiku určitě doporučuji 🙂

recenzia referencia vlasovy balzam zensen goji The Garden White Hair Cream

Ivana Mikušová

Zatiaľ mám od Vašej značky vyskúšaný šampón ženšen-goji (=White Formula Shampoo) a balzam ženšen-goji (=White Hair Cream). Po vysušení boli vlasy hladké. Stačí, keď si ich len prečešem prstami a hotovo 🙂

recenzia the garden sampon a balzam white hair cream zenšen goji

Gabriela Repková

Pekný večer prajem, balíček mi prišiel v poriadku a vašu vlasovú kozmetiku som si zamilovala. Čo sa týka výrobkov, krásne voňajú. Akurát menej penia, takže treba dať viac šampónu ako obvykle, ale používam ich každý deň a môžem povedať, že moje vlasy dostali neuveriteľný lesk. Sú krásne jemné na dotyk a samozrejme pevnejsie a vyzeraju oveľa zdravšie. Škoda, ze nevyrábate väčšie balenia. Napr. 500ml-1 liter 😊 Veľmi ma tieto produkty potešili a hlavne aj ich účinkami. Určite, ak sa mi minú, tak si ich opäť u vás objednám. Nemám vám čo vytknúť, len vám poďakovať 😊

recenzia The Garden - white hair cream balzam zense goji

Kristína Zemčíková

Dobrý deň.
Veľmi pekne ďakujem za záujem a priradennie do Gold klubu. Zasielam odpovede na vaše otázky:
Balík mi už prišiel a je úplne v poriadku. 
Obal je veľmi zaujímavý a praktický svojou veľkostou, tým že dosť cestujem uvítala by som aj cestovné balenie.
Voňa je príjemná a vôbec nie je dráždivá, veľmi svieža.
Narába sa s nimi veľmi jednoducho ako som spomenula už vyššie, sú veľmi praktické.
Prvý dojem je super, už po pár použitiach cítim, že mám vlasy jemnejšie a kvalitnejšie.
Pekný zvyšok večera.

Dobrý deň Velmi pekne dakujem za záujem a priradennie do Gold klubu. Zasielam odpovede na vaše otázky: Balik mi už prišiel a je uplne v poriadku Obal je velmi zaujímavý a praktický svojou velkostou, tým že dosť cestujem uvítala by som aj cestovne balenie Voňa je príjemná a vobec nie je draždivá, veľmi svieža Narába sa s nimi veľmi jednoducho ako som spomenula už vyšie sú veľmi praktické Prvy dojem je super už po pár použitiach cítim, že mám vlasy jemnejšie a kvalitnejšie Pekný zvyšok večera

Bolo by pre vás zaujímavé získať balzam = 3 v jednom - teda kondicionér na rozčesávanie, hydratant suchých koncov a ochranu pred žehlením ?

Ak vás táto stránka zaujala,
dajte jej "Páči sa mi" alebo"ZDIEĽAŤ".  
Možno spolu pomôžeme ďalším, ďakujem... 😉 

som vas som slovensky