10,5 kg vlasů na hlavě nebo vlasoví rekordmani

Indická žena jménem Swami Pandarasandhi z Madrasu si zřejmě jako malé děvčátko tak moc zamilovala pohádkovou knihu Pavla Dobšinského „Zlatovláska“, že se rozhodla nestříhat si vlasy po celý život.

Nebo, jak říká jedna jihovýchodní indická pověst, otec malé Swami vyměnil na místním trhu v den jejích narozenin nůžky za dýmku na tabák, aby si mohl zakouřit na oslavu příchodu první dcery do rodiny Pandarasanhiovcov. A jelikož se Swami narodila do velmi chudé rodiny, nové nůžky si nemohli jen tak dovolit. A tak se tedy neměla čím stříhat. V roce 1949 jí naměřili délku vlasů obdivuhodných 7,93 m. Umíte si to představit na hlavě? 🙂 A co krční svalstvo? (Jelikož žádná digitální fotografie Swami nezachovala, nemohu vám tuto rekordmanku ukázat, ostatní však ano).

žena s najdlhšími vlasmi

Xie Qinping

Držitelka nejdelších vlasů mezi žijícími osobami je momentálně číňanka Xie Qinpingová, která se pýšní délkou vlasů přes 5,6 metra (měřené roku 2004).
Vlasy jí do této délky rostly více než 30 let.

Nejdelší vlasy na svete

paradoxně nemá žena, ale muž – Vietnamec Tran Van Hay, který si nestříhal vlasy více než 31 let a v roce 2010 měli délku 6,8 metru a hmotnost 10,5 kg. Jak se s nimi asi může jezdit na kole? Takto!

najdlhšie vlasy na svete

T.V. Hay cestou na poštu

Podařilo se mi vygooglit fotografii T.V.Haya cestou na poštu pro balíček s oblíbeným šamponem. Tran si údajně objednával vždy 2,5 litrové balení chininové šamponu, aby mu vydržel na celý týden. Tuto informaci se nám ale do uzávěrky nepodařilo ověřit. 😉 (Dole v odkazech hned jako první najdete skutečné video cyklisty v akci 🙂

Zcela největší rekordmankou všech dob je však dobře známá Rapunzel Disneyová z USA, která podle vyjádření animátorů měla na hlavě více než 100 tisíc vlasů v maximální délce až 21,5 m. Maximální, protože v některých scénách pohádky animátoři museli vlasy zkrátit, protože se jim začali neskutečně přehřívat renderovací počítače. Tak vykreslit v 3D sto tisíc vlasových „trubiček“ dá jistě zabrat, i můj notebook by měl co dělat …;)
A představte si, že američtí vědci z Univerzity v Leicesteru se zabývali otázkou „Jak silné jsou vlasy Rapunzel“. Výsledkem je seriózní vědecká práce se závěrem, že její vlasy by unesly hmotnost 2750 kg, což je váha přibližně 45 dospělých mužů. Se nenudí trochu ti Leicesterští kluci? 😉

najdlhšie vlasy sveta

(Tento článek může obsahovat vymyšlené příběhy. Všechny údaje a jména osob jsou však skutečné a jejich pravost je ověřitelná na internetu)

Máte po přečtení tohoto článku, že vaše vlasy jsou příliš krátké?

A chcete s tím něco udělat? • Začněte VLASOVÝM TESTEM


Jaké jsou vaše zkušenosti? Jsem zvědavá, jaké zkušenosti nebo zážitky s dlouhými vlasy máte vy. Napište mi dolů do komentářů pod článek.
Pokud se vám článek líbil a myslíte si, že by o něm měli vědět i vaši přátelé, sdílejte ho prosím na FB.

Zdroje:
http://www.mojevideo.sk/video/1a8f/najdlhsie_vlasy_na_svete.html
http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/longest-hair-(female)

http://www.oddee.com/item_98708.aspx/ad28107a
https://physics.le.ac.uk/journals/index.php/pst/article/viewFile/449/265

Eva N.
Eva N. sa od roku 2010 intenzívne zaoberá problematikou ženských vlasov. Študovala staré recepty našich babičiek ako i východné medicínske prístupy k vlasovej problematike. Presadzuje kombináciu pôvodných receptov s prírodnými modernými prípravkami. (v súčasnosti pod značkou Eva N. už pracuje tím viacerých poradcov)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použité pouze pro účely spracování tohto komentáře. Zásady spracování osobních údaju.