žena si holí nohy rast ochlpenia vitamínové doplnky výživy

Vyroste mi po nich i ochlupení na tváři a těle?

Takto zní zřejmě nejdůležitější a nejčastější otázka ohledně užívání doplňků na vlasy. Ano, je to ona…

Napadlo vás, že když tělu dodáte vitamíny, které podporují rychlejší růst vlasů, tak zřejmě podpoří i růst ochlupení na zbytku těla?
Zamysleli jste se někdy, proč kosmetičky při depilaci dávají doporučení o neužívání vitamínových doplňků na podporu růstu vlasů?

Myslíte se, že biotin, vitamíny skupiny B a další jsou tak inteligentní, že podle etikety na svém obalu směřují své účinky pouze do vlasů, nehtů a nebo pokožky? A že brilantní kličkou se vyhnou informaci o růstu chloupků nad horním rtem a v intimních partiích. Zkrátka všude, kde je mít nechcete.

Pokud jste se nad tím nikdy nezamýšlela, neberte tato slova jako obvinění. Není to vaše chyba. Nevíte o tom zřejmě jen proto, že se věnujete jiným věcem a při výběru doplňků stravy, věříte etiketě. Informaci o růstu chloupků na zbytku těla..

NA ETIKETU NIKDO NENAPÍŠE !

Podle mého názoru by plné znění popisu vitamínových doplňků na vlasy mělo znít:

„Doplněk výživy na rast vlasů, nehtů, ochlupení tváře, nohou, rukou – vlastně celého těla“ 

U nás, v The Garden,
jsme se nad tímto problémem zamýšleli už na začátku vývoje doplňků výživy pro vlasy v roce 2019. Věděli jsme, že nechceme přijít na trh s dalším vitamínovo-minerálovým slepencem,

z kterého bude růst ochlupení všude po těle. 

Navíc dlouhodobý vliv rozdílných poměrů vitamínů a minerálů na lidské zdraví pořádně nikdo neprozkoumal (více v článku „Slepá ulička vitamínů na vlasy…„)

Jsem vděčný za to,
že jsem na začátku cesty k bylinným doplňkům narazil na mistra bylinných směsí s takřka s celoživotní praxí. Výrazně mi pomohl navrhnout doplňky stravy které:

  • Podporují růst vlasů
  • Zastavují nadměrné padání vlasů
  • Snižují nadměrné maštění vlasové pokožky
  • Zlepšují prokrvení vlasové pokožky
  • Zabraňují tvorbě lupů 
  • Odstraňují svědění a začervenání pokožky
  • Pomáhají suchým, jemným a třepícím se vlasům 
  • Zlepšují tvorbu krve (který je pro růst vlasu nejdůležitější)
  • Zlepšují laktaci kojících žen 
  • Zastavují padání vlasů po porodu 
  • Dodávají energii a zlepšují spánek 

Myslíte si,
že by tohle zvládl jeden doplněk výživy?

Že existuje jeden doplněk výživy vhodný pro všechny typy pokožky? Já NE.

Podobně jako u vlasové kosmetiky je i při doplňcích potřeba respektovat aktuální stav pokožky (masná, suchá, normální). Stejně tak je důležité brát v potaz odlišný noční a denní rytmus, jestli je žena těhotná, kojící, nebo fitness koučka. No a stejné je to i s muži. Ty jsme ale dali do své vlastní kategorie.  

Právě z těchto důvodů je výsledkem našeho snažení 6 různých bylinných směsí – doplňků výživy na vlasy. Z pohledu trichologa a odborníka na dietetiku bylinné směsi pokrývají problematiku vlasů a pokožky hlavy

bez vedlejších účinků
v podobě růstu ochlupení po těle.

Přijměte prosím moje pozvání, dozvědět se o této tématice víc. Přečtěte si  krátký článek na blogu, ve kterém se dozvíte o tom, proč mně osobně z pohledu  zdraví vlasů mix vitamínů nedává vůbec smysl. Také to, proč jsme se vydali cestou bylinných směsí s přesně cílenými účinky na pokožku hlavy a vlasy.

Najdete ho přes tento link
Budu rád, jak Vám přinese něco nového. Příjemné čtení ♥


Budu rád, pokud si najdete chvilku času a napíšete mi, co si o tom myslíte, případně otázky k této tématice. Jestli si myslíte, že by tento článek mohl být užitečný pro někoho z vašeho okolí, sdílejte ho. Děkuji.

Adrián M.
Adrián spolupracuje se stránkou expertnavlasy.sk jako trichológ - specialista na vlasy a vlasovou pokožku, který diagnostikuje příčiny vypadávání vlasů, poškození či řídnutí vlasů, onemocnění pokožky hlavy a věnuje se léčbě v závislosti na příčině. Po několikaleté praxi v oblasti vlasového poradenství a spolupráci na vývoji receptur vlasové kosmetiky ukončil v roce 2016 vzdělávání v oblasti trichológie a praxe v práci s Trichologické Mikrokamera v Praze. V roce 2017 navrhl složení úspěšného tonika a šamponu proti nadměrnému padání a na podporu růstu vlasů pod značkou Rapuncell. Momentálně se věnuje Trichologické vyšetřením vlasových kořínků a návrhu receptur komplexní sady přírodní vlasové kosmetiky The GARDEN ve spolupráci s diplomovaným fytoterapeutem tradiční čínské medicíny.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použité pouze pro účely spracování tohto komentáře. Zásady spracování osobních údaju.