padanie-vlasy-jeseň

Padají vlasy na podzim víc nebo je to mýtus?

Je to podobné jako v přírodě – tak jako na podzim padají listy ze stromů i lidem víc vypadávají vlasy. Naopak na jaře skoro vůbec nepadají.
Mnohé výzkumy a statistiky potvrzují, že právě na podzim lidé ztrácejí největší počet vlasů.

Já ale tvrdím: Vlasy víc PADAT NEMUSÍ !

Proč si to dovolím tvrdit? Neboť umím počítat.
Životní cyklus vlasu během 3 fází (anagen, katagen a telogen) je cca 6-8 let. Kdyby měl vlas vždy na podzim vypadnout, nikdy by se 8 let na hlavě „nedožil“ 🙂

Proč tedy statisticky vypadne nejvíc vlasů na podzim?

Protože příroda se mění a málokteří z nás přizpůsobují jídelníček podzimnímu období. Je to čas, kdy se energie otáčí směrem dolů (což nám naznačují právě padající listy stromů), ochlazuje se vzduch, zkracuje se den …
Z jídelníčku by mělo ustoupit zejména ovocné smoothie, mátové čaje a ovoce, které roste nahoře na větvích. Naopak přibývat má kořenová zelenina a plody rostoucí na zemi (např. dýně).
To ještě není všechno.
Vlasová pokožka také reaguje na teplotní změny, extrémně jangová stahující energie léta rychle ubývá a přibývá energie JIN. Ta je naopak roztahující, uvolňující. Pokožka se tedy více roztahuje, vlasové kořínky nedrží už tak pevně a zejména po umytí hlavy zůstává hodně vlasů ve vaně …
vypadavanie vlasov JIN

Dokážeme podzimnímu PADÁNÍ zabránit?

Samozřejmě, jinak bych nepsal takový dlouhý článek 🙂
Základy čínské medicíny, poznání teorie 5 elementů a trochu logiky dává zřejmý směr:

upravíme si jídelníček a přidáme vlasové pokožce energii JANG.

Kde vezmeme JANG energii?

chininovém šampónu a toniku na pokožku v kombinaci se ženšenem / goji na posílení vlasů po délce. Vše potřebné vám kolegyně složily do balíčku, při kterém nyní ušetříte 4,- €.

Podzimní balíček proti padaní vlasů

Vyzkoušejte a uvidíte, že tento podzim prežijete s hustějším porostem na hlavě…


Budu rád, pokud si uděláte čas a napíšete mi, co si o tom myslíte. Případně vaše otázky k tomuto tématu.
Pokud si myslíte, že by tento článek mohl být užitečný pro někoho z vašich známých a přátel, sdílejte ho prosím. Děkuji.

Adrián M.
Adrián spolupracuje se stránkou expertnavlasy.sk jako trichológ - specialista na vlasy a vlasovou pokožku, který diagnostikuje příčiny vypadávání vlasů, poškození či řídnutí vlasů, onemocnění pokožky hlavy a věnuje se léčbě v závislosti na příčině. Po několikaleté praxi v oblasti vlasového poradenství a spolupráci na vývoji receptur vlasové kosmetiky ukončil v roce 2016 vzdělávání v oblasti trichológie a praxe v práci s Trichologické Mikrokamera v Praze. V roce 2017 navrhl složení úspěšného tonika a šamponu proti nadměrnému padání a na podporu růstu vlasů pod značkou Rapuncell. Momentálně se věnuje Trichologické vyšetřením vlasových kořínků a návrhu receptur komplexní sady přírodní vlasové kosmetiky The GARDEN ve spolupráci s diplomovaným fytoterapeutem tradiční čínské medicíny.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použité pouze pro účely spracování tohto komentáře. Zásady spracování osobních údaju.