Kdo je Eva N. - celý příběh...

Jsem vlastně velmi podobná většině z vás. V době, kdy žena dospívá, má jakousi vnitřní potřebu odlišovat se od jiných, vystoupit z davu, aby přitáhla co nejvíce pohledů a získala maximum vykroucením krků mužské části populace. Zaujmout nejlépe tím, co nejvíce vidět, že?

Samozřejmě v 15 letech mi moje barva vlasů nevyhovovala, a tak jsem začala s barvením, odbarvováním a zase barvením.

Nevyhovoval mi ani tvar vlasů, a tak jsem vlasy fénovala denně horkým vzduchem a pálila je žehličkou. Vždyť když chci mít nejrovnější vlasy ve městě, tak vydržím to škvaření a trochu smradu ze shořených vlasů, ne?

Po asi 2-3 letech mi vlasy začaly více padat a jaksi přestaly růst. Nechápu proč, když jsem se o ně tak vzorně starala? Že by jim vadilo kouření, zakouřené bary a diskotéky? No, prostě nerostly ...

Nevadí, stačilo se postěžovat kámošku a hned se našlo řešení. Její další kámoška má nadpojené vlasy až po pás, Juchy! Jednalo se tedy hned prodlužovat - našla jsem lék na moje nerastoucí vlasy s velkým uspokojením. První pokus byl keratinovou metodou. Za tepla se nové vlásky pěkně připečou na stávající. Paráda! Po roce a půl jsem ale zjistila, že existuje nová lepší prodlužovací metoda, kterou musím vyzkoušet.

Takže, jedny vlasy dole, krátká pauza a už jsem byla objednaná na "euroloky" do Bratislavy. Wow - mám nejnovější metodyu a o 55 cm delší vlasy (jen doufám, že mi tento mesiac vyjde ještě i na nájem)...

Časem mi ale vlasy trochu povyrostly (nebo se jedli od kořínků?) A když se mě přítel zeptal, co by mi měl Ježíšek letos přinést, poslala jsem ho (Ježíška:) do Ruska pro nové pravé ruské vlásky. A tak pojďme po svátcích přehodit hřívu. Jenže ...

Po necelých 2 měsících mi po běžném umytí vlasů zůstal celý pramínek vlasů ve vaně. Asi povolil eurolok a odpojily se mi ruské vlasy, napadlo mě jako první. No spolu s ruskými i slovenské - mé vlastní 🙁 A pěkně od kořínků. No kokos! Někde mi asi budou chybět ... Ale dalo se to zamaskovat sousedními pramínky a tak jsem se uspokojovala, že to byla určitě jen náhoda. Nebyla. Po dalším umývíní další dva pramínky ve vaně.

Do prdele, tak toto je už trochu moc. A z přední části hlavy nad uchem směrem k čelu. Tak tohle už nezamaskuju. Ou shit! Rychle všechno dolů... A co teď? Dva roky jsem byla za herečku s dlouhou blonďatými hřívou a nyní zmoklé kuře? Vždyť přece musí existovat nějaká šetrná metoda.

Prodlužování páskami? ANO-ANO! Kdy máte nejbližší volný termín? Super... Tato metoda mi na hlavě vydržela 3 měsíce. Takže dolů a vrátíme se zase k předešlé... A víte co? Nyní i nabarvíme, je čas na změnu. Jako nejtmavší by mi to mohlo chytit? Tmavohnědá? Skvělá barva. V té době mi to přišlo jako ideální změna. Po 3 měsících mi už lezla na nervy. Jak blondýna jsem přece jen vypadala lépe. A proč mi zase zůstaly 2 prameny vlasů ve vaně? POMÓÓÓÓÓC!!!

Tehdy jsem byla neskutečně zklamaná a nešťastná - dnes jsem za tyto zkušenosti ráda. Dostala jsem se do situace, kdy jsem si uvědomila, že musím začít pěstovat své vlastní vlasy, které mi po letech pokusů zůstaly řídké, slabé a krátké - sotva po uši. A vzadu rozstřapatěné jako 10 letá metla v denním provozu. No napojit se už nic nedalo ani zahustit. Prostě nic. S velkým rozčarováním a ještě většími slzami v očích jsem si uvědomila, že mi nezbývá, jen trpělivě čekat. Čekat na vlastní ... než vyrostou a zhoustnou.

expert na vlasyMoje vrozená netrpělivost mi otevřela novou kapitolu mého života naplněnou hledáním, čtením knih, prohlížením diskusních fór domácích i zahraničních, nakupováním a zkoušením, skladaním si "vlasového puzzle" - tedy co s čím, jak a proč souvisí. Přišlo na řadu i zkoumání vlasů v 200-násobném zvětšení pod mikroskopem, semináře a tréninky s odborníky na stravu, čínskou medicínu a orientální diagnostiku.
Kurzy o tom, jak si sestavit domácí lékárničku, a které zahradní bylinky řeší jaký problém. Konzultace s trichologem a později i školení ... V předešlých dvou větách jsou zhuštěné více než 4 roky mého života.

Tato hořkými zkušenostmi poučená mladá žena už víc nedá na hlavu cokoli v krátkých intervalech, ale s rozvahou a opatrně. A těší sa z každého nového vlasu a každého milimetru do plusu. Dlouhé měsíce až roky studia, učení, nedůvěry k reklamám, hledání faktů, zkoušení účinnosti, cestování, konzultace, testování a poznávání... Logicky následovalo ukončení sponzoringu tabákových firem, úprava stravy, životního stylu a kompletní výměna poliček v koupelně nejen s vlasovou kosmetikou.

Dnes už vím a chápu, proč žena může mít časem více typů vlasů, proč mohou být vlasy suché ale pokožka hlavy mastná, proč časté a agresivní odmašťování šampony ještě více zvyšují produkci mazu. Dnes vidím jasně, kde jsem dělala chyby a uvědomuji si jejich následky. Toto vše mě dovedlo k vnitřnímu pocitu potřeby podělit se o mé zkušenosti a znalosti s kamarádkami, známými. Můj bratr ve svých 40-ti letech znovu začíná používat hřeben.

Víc jak 126 pozitivních reakci na mém FB profilu za čtyři měsíce mě utvrdilo v tom, že už je ten správný čas posunout vše získané směrem k vám, které se buď nacházíte tam kde já před lety nebo zápasíte s běžnými problémy vlasů. Nemusíte zkoušet všechno, testovat a objevovat.

Mý cílem je pomoci co největšímu počtu žen mít zdravé a krásné vlasy, které budou přirozenou ozdobou nás žen. 

Díky nim se budeme cítit sebejistě, přitažlivě a budeme zkrášlovat cesty, po kterých kráčíme...

"Každá žena si zaslouží krásné zdravé vlasy." (Eva N.)

Eva N.

expert na vlasy
Eva N. se věnuje vlasům už téměř 30 let (svým:) Od roku 2010 se hlouběji zabývá problematikou ženských vlasů. Studovala staré recepty našich babiček stejně jako východní medicínské přístupy k vlasové problematice. Prosazuje kombinaci původních receptů s přírodními moderními přípravky. (V současnosti pod značkou Eva N. už pracuje tým více poradců)
A ještě jsem vám zapomněla napsat, že při každém mytí vlasů, tak jsem měla ruku plnou vlasů. A teď? Nyní mi při mytí vypadnou možná 3 vlasy, protože mám sprchový kout, můžu to sledovat. Jsem fakt nadšená a velmi doporučuji!!! Velké DĚKUJU. Moje dilema konečně skončilo 🙂 - cítím se šťastná
Andrejka Len T.zákaznice