2,5 cm měsíčně aneb 7 měsíců s Rapuncellem

Na podzim roku 2016 jsme začali připravovat vlasové tonikum RAPUNCELL, které se dostalo do prodeje koncem března 2017.Adrián Mokriš trichológ

Mysleli jsme si, že bude velmi obtížné nabízet novinku, ke které neexistuje žádná reference, protože ji ještě nikdo netestoval. Nakonec jsme se naštěstí mýlili a tonika se rozprchly do světa za měsíc a půl.
 
Ale to jsme předem netušili. A tak jsem se v září 2016 rozhodl, že budu první testovač, že vyzkouším tonikum Rapuncell na sobě.
První produkční vzorky jsme obdrželi koncem září, nebyly ještě úplně dokonalé. Přestal jsem se tehdy stříhat a začal používat tonikum.
 
Našel jsem v mobilu fotku ze 7.8., kdy jsme o toniku Rapuncell ještě ani netušili. Je z dovolené a po návratu domů jsem se dal naposledy ostříhat. Toto již byly na mě totiž dlouhé vlasy. Posledních cca 10 let jsem nosil pouze úplně krátké vlasy…

Koncem září 2016 jsme dokončili první vzorky tonika Rapuncell. Začal jsem ho ihned aplikovat na sebe, 2x denně, vždy ráno a večer. Poctivě.

Po prvním měsíci byly moje vlasy delší o 2,7 cm.

Tady je foto z 21.10. (MHD-čkem jsem nejel asi 15 roků, tak jsem si tuto výjimečnou situaci vyfotil)

Další ☺zveřejnitelné foto mám až z února, kdy jsem měl na hlavě 12 až 15 cm vlasy. Průměrně rostly stále rychlostí okolo 2,5 cm za měsíc.

Moji známí mě přestali poznávat na ulici,  z čehož jsem byl trochu rozčarovaný. Nakonec jsem si uvědomil, že to má i svoje výhody a ušetřím spoustu času, když mě nikdo nezastavuje 🙂

Vlasy rostly svým tempem i nadále, i když jsem tonikum už nepoužíval tak pravidelně a neměl jsem ho ani na týdenním lyžování v Itálii (kde jsem si mimochodem zlomil nohu – budu o tom ještě psát).

V průměru mi měření vlasů vyšlo i tak na 2,5 cm za měsíc.

Nad komentáři na facebooku, že je prokázáné (!) a nemožné (!), aby vlasy rostly více než 1 cm měsíčně se proto už jen pousměju a ani nereaguju 🙂

Poslední vlasaté foto mám z pondělka 22. května 2017 dopoledne.
Potom jsem testování ukončil a na naléhání manželky jsem se dal ostříhat.
Už fakt stačilo, posuďte sami… 😉
   

Ptáte se, co přesně jsem dělal pro růst vlasů?

  1. každé ráno a večer jsem si dával do vlasů tonikum Rapuncell
  2. tonikum jsem si dával na temeno hlavy, po bocích i vzadu
  3. masíroval přitom pokožku hlavy cca 15-20 sekund na jednom místě
  4. stravu mám „veganskou“ + občas maso, většinou ryby
  5. do stravy jsem doplnil CHLORELLU, jeden pytlík každých cca 20 dní
  6. v posledních měsících březen-duben-květen jsem pil 100% přírodní mořský tekutý kolagen, který podporuje kromě kloubů, napnuté pokožky, pevných nehtů i růst, hustotu a kvalitu vlasů, což se na nich i odrazilo. A přitom jsem kolagen pil vlastně jen kvůli zlomené noze 😉

Po 3 měsících pití kolagenu jsem zjistil, že se mi nejen zpevnily vlasy, rychleji rostly nehty (což je pro mě otravné, neboť si je nerad stříhám), ale rozjasnila se mi aj pleť a zjemnily vrásky na čele a okolo očí. A celkově jsem o dost pružnější a ohebnější.

Což je při mém věku 44 roků celkem vítaný vedlejší účinek 🙂


Co se týká zmíněných produktů, tak:

Jestli vám teda bude někdo tvrdit, že vlasy rostou max. 1 cm měsíčně, tak mu nasdílejte tento článek. 😉

Adrián M.
Adrián spolupracuje se stránkou expertnavlasy.sk jako trichológ - specialista na vlasy a vlasovou pokožku, který diagnostikuje příčiny vypadávání vlasů, poškození či řídnutí vlasů, onemocnění pokožky hlavy a věnuje se léčbě v závislosti na příčině. Po několikaleté praxi v oblasti vlasového poradenství a spolupráci na vývoji receptur vlasové kosmetiky ukončil v roce 2016 vzdělávání v oblasti trichológie a praxe v práci s Trichologické Mikrokamera v Praze. V roce 2017 navrhl složení úspěšného tonika a šamponu proti nadměrnému padání a na podporu růstu vlasů pod značkou Rapuncell. Momentálně se věnuje Trichologické vyšetřením vlasových kořínků a návrhu receptur komplexní sady přírodní vlasové kosmetiky The GARDEN ve spolupráci s diplomovaným fytoterapeutem tradiční čínské medicíny.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použité pouze pro účely spracování tohto komentáře. Zásady spracování osobních údaju.